14/11/2011 Okrugli sto: Unaprijeđenje poštovanja ljudskih prava štićenika JU Zavod ”Komanski most”

11/11/2011 Saopštenje povodom izjave Ministarstva pravde kojom se demantuje Akcija za ljudska prava o nepostupanju po presudi Upravnog suda
11/11/2011
16/11/2011 Međunarodni dan tolerancije / International Day of Tolerance
16/11/2011

14/11/2011 Okrugli sto: Unaprijeđenje poštovanja ljudskih prava štićenika JU Zavod ”Komanski most”

U ponedjeljak, 14. novembra u hotelu Crna Gora, s početkom u 10h održava se okrugli sto na temu: Unaprijeđenje poštovanja ljudskih prava štićenika JU Zavod “Komanski most”.

Na okruglom stolu će biti predstavljen i razmotren izvještaj monitoring tima nevladinih organizacija o stanju ljudskih prava štićenika JU Zavod “Komanski most”, sa zaključcima i preporukama. U raspravi će učestvovati ministar rada i socijalnog staranja, gospodin Suad Numanović, kao i direktor zavoda ”Komanski most”, gospodin Vaselj Dušaj sa saradnicima.

Događaj se organizuje u okviru projekta “Monitoring poštovanja ljudskih prava u ustanovama zatvorenog tipa u Crnoj Gori” koji NVO Akcija za ljudska prava, nosilac projekta, realizuje zajedno sa Centrom za Antidiskriminaciju “EKVISTA”, Centrom za građansko obrazovanje (CGO), Sigurnom ženskom kućom, Beogradskim centrom za ljudska prava i Letonskim centrom za ljudska prava. Projekat finansiraju Evropska unija, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i Ambasada Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori.

Izvještaj o poštovanju prava štićenika javne ustanove Zavod ”Komanski most”
Tabela sa preporukama