Promocija knjige ‘Medjunarodni standardi ljudskih prava i ustavne garancije u Crnoj Gori / International Human Rights Standards and Constitutional Guarantees in Montenegro ‘ 31. oktobra 2008.

Najava konsultacija o osnivanju REKOM, Podgorica, 25.10.2008.
24/10/2008
09/11/2008 Regionalni seminar za pravnike: Pravo na porodični život, Zagreb, 12-14. novembar 2008.
09/11/2008

Promocija knjige ‘Medjunarodni standardi ljudskih prava i ustavne garancije u Crnoj Gori / International Human Rights Standards and Constitutional Guarantees in Montenegro ‘ 31. oktobra 2008.

Akcija za ljudska prava, Fondacija Institut za otvoreno društvo i Pravni fakultet Univerziteta Mediteran sa zadovoljstvom Vas pozivaju na promociju knjige „Međunarodni standardi ljudskih prava i ustavne garancije u Crnoj Gori”, u petak, 31. oktobra, u 12 h u svečanoj sali Univerziteta Mediteran.

Knjiga „Međunarodni standardi ljudskih prava i ustavne garancije u Crnoj Gori”, nastala je povodom komentara garancija ljudskih prava u Ustavu Crne Gore od strane Venecijanske komisije i radne grupe Akcije za ljudska prava. Knjiga sadrži izlaganja, izvod iz diskusije, zaključke i druge materijale sa okruglog stola koji je pod istim naslovom održan u Podgorici, 28. 2. 2008. godine.

Na promociji će govoriti: Ambasador Vladimir Philipov, Specijalni predstavnik Generalnog sekretara Savjeta Evrope u Crnoj Gori, doc. dr Mladen Vukčević sa Pravnog fakulteta Univerziteta Mediteran, Sanja Elezović, izvršna direktorka Fondacije Institut za otvoreno društvo, urednica knjige mr Tea Gorjanc Prelević i drugi članovi radne grupe Akcije za ljudska prava koji su izradili komentare odredbi o ljudskim pravima Ustava Crne Gore: mr Emilija Durutović, sudija Vrhovnog suda Crne Gore i Suda Srbije i Crne Gore u penziji, prof. dr Nebojša Vučinić, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore i sudija Evropskog suda za ljudska prava i dr Radomir Prelević, advokat.

Nadamo se Vašem prisustvu

Tea Gorjanc Prelević
Sanja Elezović
Mladen Vukčević

POZIV – Promocija knjige „Međunarodni standardi ljudskih prava i ustavne garancije u Crnoj Gori“ (PDF format)

–  Medjunarodni standardi ljudskih prava i ustavne garancije u Crnoj Gori (naslovna strana, PDF format)

Medjunarodni standardi ljudskih prava i ustavne garancije u Crnoj Gori (knjiga, PDF format)

International Human Rights Standards and Constitutional Guarantees in Montenegro (book, PDF format)