1/2/2016 – OSNOVNI SUD U PODGORICI: TV PINK M POVRIJEDILA ČAST I UGLED IZVRŠNE DIREKTORICE HRA

20/1/2016 – PISMO VDT-u: UTVRDITI ODGOVORNOST ZA NEDJELOTVORNU ISTRAGU POKUŠAJA UBISTVA NOVINARA TUFIKA SOFTIĆA
20/01/2016
1/2/2016 – O VRIJEĐANJU I PRIJETNJAMA POSLANICI I POSLANICIMA POZITIVNE CRNE GORE
01/02/2016

1/2/2016 – OSNOVNI SUD U PODGORICI: TV PINK M POVRIJEDILA ČAST I UGLED IZVRŠNE DIREKTORICE HRA

Osnovni sud u Podgorici je presudio u korist izvršne direktorice Akcije za ljudska prava, Tee Gorjanc-Prelević u sporu protiv televizije TV Pink M i dosudio joj hiljadu eura odštete zbog povrede časti i ugleda. Sud je naložio televiziji Pink M da objavi izreku presude po pravosnažnosti.

Osnovni sud je utvrdio da je televizija Pink M u okviru priloga u svom informativnom programu ”Minut, dva” neosnovano dva puta objavila fotografiju Gorjanc-Prelević insinuirajući da bi ona povodom navodnog kreiranja afere S.Č. trebalo da ide u zatvor, kao i da je zajedno sa predstavnicima međunarodne zajednice navodno izmislila tu aferu da bi uticala na političke prilike u Crnoj Gori.

Prethodno je i Agencija za elektronske medije utvrdila da je televizija Pink M istim prilogom, kao i drugim prilozima u okviru svog informativnog programa protivzakonito sprovela neobjektivnu i pristrasnu kampanju na štetu Gorjanc-Prelević i Akcije za ljudska prava i izrekla opomenu tom mediju. Medijski savjet za samoregulaciju je takođe utvrdio u nekoliko navrata da je Pink M izvještavajući o Akciji za ljudska prava i njenoj direktorici prekršio Kodeks novinara Crne Gore.

Prvostepena presuda Osnovnog suda u Podgorici je dostupna ovdje.

Tim Akcije za ljudska prava