18/05/2010 Neefikasna zaštita državnih službenika koji prijavljuju korupciju u Crnoj Gori – „zviždača“ – slučaj Mirjane Drašković
18/05/2010
3/6/2010 Odgovornost za stanje u JU Komanski most: Pismo Vrhovnom državnom tužiocu
03/06/2010

25/05/2010 Najava memorijalnog skupa posvećenog deportaciji izbjeglica 27. maja u Herceg-Novom

Poštovani,
i ovoga maja nastupa još jedna godišnjica od deportacije bosansko-hercegovačkih izbjeglica iz Crne Gore 1992. godine.

Dana 27. maja navršava se tačno osamnaest godina od kako je jedan od autobusa sa izbjeglicama iz Bosne i Hercegovine, tada uhapšenim u Crnoj Gori, iz Herceg-Novog upućen u Republiku Srpsku u BiH, gdje su ubrzo po prelasku granice strijeljani svi putnici bošnjačke i/ili muslimanske nacionalne pripadnosti. Mjesto njihovog strijeljanja nije utvrđeno, kao što još uvijek nijesu pronađeni ni posmrtni ostaci svih nastradalih ljudi.

Nevladine organizacije će ponovo podržati porodice žrtava u njihovom bolnom nastojanju da se stradanja njihovih najbližih ne zaborave, i ostanu kao trajno upozorenje budućim generacijama.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u četvrtak, 27. maja 2010. godine, u podne, ispred zgrade Centra bezbjednosti Herceg-Novi, odakle su 1992. godine izbjeglice sprovedene na put stradanja, većina u neposrednu smrt. Položićemo cvijeće i zajednički odati počast žrtvama i njihovim porodicama i zahtijevati od nadležnih da se na tom mjestu podigne spomenik, kao trajna poruka da se ništa slično na teritoriji Crne Gore nikada više ne smije dogoditi.

Ljupka Kovačević, koordinatorka ANIME – Centra za žensko i mirovno obrazovanje

Tea Gorjanc Prelević, izvršna direktorka Akcije za ljudska prava

Daliborka Uljarević, izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje

Jasenka Perović, predsjednica Udruženja porodica žrtava deportacije bosansko-hercegovačkih izbjeglica iz Crne Gore 1992. godine

Ljiljana Raičević, direktorka Sigurne ženske kuće

Šeki Radončić, novinar