PETI REGIONALNI FORUM O TRANZICIONOJ PRAVDI
28/05/2009
Saopštenje za javnost povodom dostavljanja Skupštini predloga amandmana na Predlog zakonika o krivičnom postupku
23/06/2009

Konferencija za medije povodom obilježavanja sedamnaest godina od Deportacije bosansko-hercegovačkih izbjeglica iz Crne Gore

Poštovani, u četvrtak 28-og maja 2009. godine u 12 h u prostorijama Press centra (zgrada Maxim) u Podgorici, održaće se konferencija za medije povodom obilježavanja sedamnaest godina od ratnog zločina deportacije bosansko-hercegovačkih izbjeglica iz Crne Gore pod nazivom “Da se ne zaboravi i ne ponovi” u organizaciji nevladinih organizacija Centar za građansko obrazovanje i Akcija za ljudska prava.

Na konferenciji za štampu govoriće Jasenka Perović, sestra pok. Alenka Titorića, predstavnica Udruženja porodica deportovanih izbjeglica iz Crne Gore 1992. godine; Šeki Radončić, novinar, autor knjige “Kobna sloboda” i scenarista filma “Karneval” o deportaciji; Esad Kočan, glavni urednik nedjeljnika Monitor; Nataša Kandić, direktorka Fonda za humanitarno pravo iz Beograda; Daliborka Uljarević, direktorka Centra za građansko obrazovanje, kao predstavnica organizatora. Organizatori su uputili poziv i Vladi Crne Gore za učešće i njenog predstavnika.

Konferencija je otvorena za svu zainteresovanu javnost.