18/11/2015 – DNEVNE NOVINE NASTAVILE DA OBMANJUJU JAVNOST

18/11/2015 – SKUPŠTINSKI ODBOR ZA POLITIČKI SISTEM, PRAVOSUĐE I UPRAVU SJUTRA ODLUČUJE HOĆE LI ZAKAZATI RASPRAVU O POTREBI ZA PROMJENOM ZAKONA O MEDIJIMA NA PREDLOG HRA
18/11/2015
19/11/2015 – PREMIJERA PREDSTAVE “ŽIVOT NA PAUZU” U ZAVODU ZA IZVRŠENJE KRIVIČNIH SANKCIJA
19/11/2015

18/11/2015 – DNEVNE NOVINE NASTAVILE DA OBMANJUJU JAVNOST

Dnevne novine (DN) su danas objavile samo djelove odgovora izvršne direktorice Akcije za ljudska prava (HRA), Tee Gorjanc-Prelević, na njihovo selektivno i tendenciozno objavljivanje privatne prepiske.

Suočene s argumentima kojima se ogoljava njihova montaža navodnog međunarodnog skandala, DN odgovor HRA nijesu objavile integralno, već samo probrane djelove, sve suprotno izričitoj obavezi iz Zakona o medijima.

Podsjećamo da su DN juče (17.11) posvetile 3 strane (uključujući naslovnu) svom napadu na HRA. Odgovor koji smo blagovremeno dostavili je bio znatno kraći od sadržaja na koji smo regovali, i nije zahtijevao bilo kakvo skraćivanje niti su takvo skraćivanje DN tražile. Ovakvo postupanje DN samo potvrđuje stvarne namjere uredništva ovog lista koje, kršeći zakon i novinarsku etiku obmanjuje javnost i nastavlja s kampanjom protiv HRA.

HRA je protiv DN danas podnijela tužbu nadležnom sudu kao i predstavku Medijskom savjetu za samoregulaciju zbog kršenja više načela Kodeksa novinara Crne Gore u odnosu na sadržaj koji je objavljen juče i odgovora koji nije objavljen danas.

Odgovor koji je HRA juče dostavila DN, sa boldovanim djelovima koje u današnjem izdanju DN nisu objavile, je dostupan ovdje.

Tim Akcije za ljudska prava