24/7/2015 – POVODOM ISELJAVANJA PORODICA KOJE ŽIVE U BARAKAMA KOD KOMBINATA ALUMINIJUMA

44. Danas je Pobjeda objavila: “Audio i video poruka navodnih ratnika džihada pod okriljem terorističe tvorevine, takozvane Islamske države, distribuirane posredstvom društvenih mreža prije desetak dana, a odnosi se na zemlje regiona, pa i Crnu Goru, nije autorski rad zloglasnih ISIL propagandista, saznaje Pobjeda iz više izvora, čije se analize, prethodnih pola godine pokazale relevantnim, a podaci tačnim.” Kasnije Pobjeda objašnjava na osnovu čega su stručnjaci sa kojima su razgovarali iznijeli ovakvu ocjenu, ali se nigdje ne navode imena tih stručnjaka. Molim za komentar: da li je u skladu sa etikom umanjivati značaj ovih prijetnji na osnovu mišljenja stručnjaka čija imena se ne navode, pa se ne može ni provjeriti njihov profesionalni kredibilitet?
22/07/2015
Izvještaj o realizaciji Strategije reforme pravosuđa 2007 – 2012
27/07/2015

24/7/2015 – POVODOM ISELJAVANJA PORODICA KOJE ŽIVE U BARAKAMA KOD KOMBINATA ALUMINIJUMA

Akcija za ljudska prava je uputila danas pismo ministarki rada i socijalnog staranja, gospođi Zorici Kovačević, i gradonačelniku Glavnog grada, gospodinu Slavoljubu Stijepoviću povodom iseljavanja porodica koje žive u barakama kod Kombinata aluminijuma (KAP).

Apelulovali smo na Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Glavni grad da zajedničkim naporom doprinesu postizanju dogovora kako porodice ne bi bile primorane da napuste svoje domove prije nego što im se obezbijedi alternativni smještaj.

Pismo je dostupno ovdje.

Tim Akcije za ljudska prava