25/3/2015 – TUŽBA ZBOG POVREDE ČASTI I UGLEDA

23/3/2015 – NAPAD NA ISLAMSKU ZAJEDNICU JE NAPAD NA DEMOKRATSKO DRUŠTVO
23/03/2015
27. Da li je u redu da se o eventualnom kršenju zakona bivšeg učenika jedne škole javnost obavještava na sljedeći način: Bivši učenik te i te škole počinio krivično djelo? Na taj način se, po meni, stigmatizira cijela jedna institucija i grupacija ljudi koji su povezani sa istom. Da li se na ovakav naslov i tekst moze reagovati i na šta se pozvati u tom slučaju?
25/03/2015

25/3/2015 – TUŽBA ZBOG POVREDE ČASTI I UGLEDA

Izvršna direktorica NVO Akcija za ljudska prava, Tea Gorjanc-Prelević, podnijela je tužbu za naknadu štete i objavljivanje presude protiv televizije Pink M, čiji je direktor u Crnoj Gori Goran Radenović, zbog netačnih i uvrjedljivih navoda koje je ova televizija o njoj plasirala u januaru i februaru u svojim informativnim emisijama ”Minut, dva”.

U dva navrata, 30.1.2015. i 19.2.2015. televizija Pink M je najmanje deset puta u toku dana objavila netačne i uvrjedljive navode o tome da je Gorjanc-Prelević imala aktivnu ulogu u izmišljanju afere S.Č, i da je time pokušala da utiče na političke prilike u Crnoj Gori, i da zbog toga treba da bude kažnjena zatvorom, kao i da pripada „antivladinom bloku“.

Izjava Tee Gorjanc-Prelević: „Tužba je pokušaj da se u ličnom, ali i javnom interesu suprotstavim praksi televizije Pink M da lažnim informisanjem obmanjuje javnost i zloupotrebljava slobodu medija u privatne svrhe. Gledaoci te televizije treba da znaju da njenom informativnom programu ne treba vjerovati.“

Tužba je dostupna ovdje.

Tim Akcije za ljudska prava