22/ 01/ 2013 Saopštenje povodom donacije Crvenog krsta Crne Gore Prihvatilištu za beskućnike

18/1/2013 Pismo Ustavnom odboru
18/01/2013
24/ 01/ 2013 Povodom optuženja službenika UP za prijetnje upućene novinarki Oliveri Lakić
24/01/2013

22/ 01/ 2013 Saopštenje povodom donacije Crvenog krsta Crne Gore Prihvatilištu za beskućnike

Zahvaljujemo Crvenom krstu Crne Gore na pomoći privremenom Prihvatilištu za beskućnike, koje je Akcija za ljudska prava osnovala 1. januara 2013. na period od tri mjeseca zahvaljujući podršci Ministarstva rada i socijalnog staranja, koje je obezbijedilo većinu troškova neophodnih za prihvatilište.

Donacijom su obuhvaćena ćebad, jastuci i posteljina (deset kompleta, koliki je i kapacitet Prihvatilišta), kao i obuća i odjeća za beskućnike, i njome je značajno unaprijeđen kvalitet života za osmoricu štićenika, koliko ih je trenutno smješteno u Prihvatilištu.

Crveni krst je donirao i pakete sa hranom i higijenske artikle, što je dragocjen doprinos skromnom budžetu koji je opredijeljen za ove namjene.

Posebno samo zahvalni Crvenom krstu Crne Gore na spremnosti da i ubuduće pruži podršku Akciji za ljudska prava u nastojanjima da se smještenim štićenicima omoguće što bolji životni uslovi.

Koristimo ovu priliku da još jednom apelujemo na građane, koji su u mogućnosti da, prvenstveno, doniraju hranu za Prihvatilište, a onda i odjevne predmete i sredstva za održavanje higijene u skladu sa svojim mogućnostima.