23/10/2011 Zahtjev za ispravkom urednicima Antene M i Dan-a

20/10/2011 Pismo Sudskom savjetu: Usvojite parametre za objektivno ocjenjivanje kriterijuma
20/10/2011
25/10/2011 Potpisan sporazum sa ministarstvom pravde i ZIKS o monitoringu zatvora
25/10/2011

23/10/2011 Zahtjev za ispravkom urednicima Antene M i Dan-a

Poštovana gospodo Šuković i Milutinović,

u jučerašnjoj izjavi radiju Antena M prilikom komentara filma Šekija Radončića rekla sam da svjedočenja objavljena u filmu IZGLEDAJU vjerodostojno, što potvrđuje i tonski zapis koji sam upravo primila iz redakcije Antene M (hvala Neveni Tomović !).

Međutim, na internet sajtu Antene M objavljeno je da sam izjavila da su ”svjedočenja vjerodostojna”, a između te dvije formulacije postoji velika razlika. Tu netačnu formulaciju je prenio i Dan i objavio kao podnaslov teksta u današnjem izdanju tog lista na strani 9. Zbog toga tražim da Antena M odmah objavi ispravku moje izjave na svojoj internet stranici, a i da Dan objavi ispravku u sjutrašnjem broju novina.

Nisam učestvovala u Radončićevom istraživanju i snimanju filma, pa bi bilo neozbiljno da tvrdim da je nešto vjerodostojno ili ne. 

Drugo, gospodine Milutinoviću,

nije tačno da sam izjavila kako ”Akcija za ljudska prava TRAŽI da inspektor iz Herceg-Novog kaže koga je konkretno spasio…”, što ste stavili u nadnaslov teksta i kao udarnu vijest na naslovnoj strani današnjeg Dan-a. Ovo niste mogli pročitati ni na internet stranici Antene M.  Na pitanje novinarke Antene M (Bojane) ”Šta sada očekujete?” rekla sam kako ”očekujem reakciju Pejovića i drugih i kako sam sigurna da će ova priča imati nastavak”, kao što ste objavili u tekstu.

Akcija za ljudska prava ništa u ovom slučaju juče nije tražila, niti ste imali osnova da tako nešto zaključite. Očekujem da objavite ispravku u skladu sa Zakonom o medijima i to na naslovnoj strani na kojoj je netačna informacija i objavljena.

Pozdrav

Tea Gorjanc-Prelević

* * *

Antena M – tonski zapis 1

Antena M – tonski zapis 2

Tekstualna verzija sa sajta Antene M