Protest povodom fizičkog napada na novinara Mladena Stojovića

29/05/2008 Izvjestaj Amnesty International o Crnoj Gori za 2007 / Amnesty International 2007 Report on Montenegro
29/05/2008
Saopštenje 25 NVO – apel za djelotvornu istragu prebijanja novinara Mladena Stojovića
02/06/2008

Protest povodom fizičkog napada na novinara Mladena Stojovića

Protestvujemo protiv brutalnog napada na novinara Mladena Stojovića, kome su u njegovom domu u Baru nanijete teške tjelesne povrede.

Napad na još jednog savjesnog novinara svi predstavnici zvanične Crne Gore morali bi doživjeti kao ozbiljan napad na državu koja se smatra demokratskom i koja je i svojim građanima kao i međunarodnoj zajednici obećala da će obezbjediti vladavinu prava i poštovanje ljudskih prava.

Poslije neistraženih napada na novinara Tufika Softića, književnika Jevrema Brkovića, neistraženih pretnji aktivisti za ljudska prava Aleksandru Zekoviću i neuvjerljive istrage ubistva urednika Dana Duška Jovanovića i napada na direktora Vijesti Željka Ivanovića, napad na novinara Stojovića upotpunjava sliku društva koje ne obezbjeđuje slobodno izražavanje u cilju suzbijanja organizovanog kriminala, korupcije i kršenja ljudskih prava.

Očekujemo od nadležnih istražnih organa da u najkraćem roku otkriju počinioce i ovog i ranijih napada i tako doprinesu poštovanju ljudskih prava i sigurnosti kako gospodina Stojovića, tako i svih građana Crne Gore.

Očekujemo od državnog tužilaštva i policije da istragu usmjere i na navode Mladena Stojovića o namještanju fudbalskih utakmica i uticaju podzemlja na domaći fudbal koje je nedavno iznio u emisiji „Insajder” TV B92.