TUŽBAMA PROTIV PRLJAVE KAMPANJE

IZVRŠNA DIREKTORICA HRA PODNIJELA ŽALBU OMBUDSMANU VIJESTI ZBOG KRŠENJA NOVINARSKE ETIKE U KOLUMNI RATKE JOVANOVIĆ-VUKOTIĆ POD NASLOVOM “NACIONALNA SRAMOTA, OSTROGA MI!”
03/08/2022
HITNO I ODLUČNO KAŽNJAVATI PRIJETNJE SMRĆU ZBOG IZRAŽAVANJA MIŠLJENJA
02/09/2022

TUŽBAMA PROTIV PRLJAVE KAMPANJE

Izvršna direktorica Akcije za ljudska prava, Tea Gorjanc Prelević, našla se na udaru koordinirane i primitivne kampanje blaćenja od strane tabloida Informer u Srbiji i pratećih portala u Crnoj Gori IN4S, Press, Borba i Adria, zbog pravne argumentacije koju je naša organizacija uputila Vladi Crne Gore u pokušaju da se ugovor između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC) uskladi sa pravnim poretkom države. Ona je juče podnijela tužbu protiv Informera, prvu u nizu kojima će braniti integritet naše organizacije i pravo na slobodu izražavanja u cilju vladavine prava.

Poslovne aktivnosti njenog supruga, koji je u Beogradu sa još sedam lica suvlasnik na građevinskoj parceli sa SPC, su zakonite i javne, i očigledno nisu imale nikakav uticaj na djelovanje Tee Gorjanc Prelević, koje je bilo i ostalo nesebično i nepristrasno. Ostaje gorak utisak da interes SPC brani ešalon kvazi-medija i novinara specijalaca, koji su lažima i omalovažavanjem pokušali da diskredituju HRA i njenu direktoricu.