BESPLATNO SAVJETOVANJE O SLOBODI IZRAŽAVANJA I PRAVU NA PRIVATNOST NA INTERNETU

Presuda Suda u Strazburu: Nešić protiv Crne Gore
10/06/2020
OTVORITI GRANICE ZA SVE SA NEGATIVNIM PCR TESTOM ILI TESTIRATI NA GRANICI
17/06/2020

BESPLATNO SAVJETOVANJE O SLOBODI IZRAŽAVANJA I PRAVU NA PRIVATNOST NA INTERNETU

Do 30. juna 2020. godine pružamo besplatne pravne savjete o slobodi izražavanja na internetu i pravu na privatnost.

Javite nam se ako su za vrijeme vanrednih mjera, Vaše ime, adresa i drugi podaci bili objavljeni na sajtu Vlade ili na društvenim mrežama bez Vašeg pristanka, kao i u slučaju da ste pretrpjeli neki vid neprijatnosti zbog toga.

Možemo vam ukazati što je zabranjeno da se objavi na društvenim mrežama, možemo vas posavjetovati ako je protiv Vas pokrenut krivični ili prekršajni postupak zbog objave na društvenim mrežama ili drugom javnom mjestu. Javite nam se ako vas zanimaju informacije o slobodi izražavanja i o tome kako je to pravo zaštićeno u Crnoj Gori.

Možete nam se obratiti svakog radnog dana do 30. juna od 10 do 15 časova na broj 020/232-348 ili e-mail stefan@hraction.org

Projekat „Primjena standarda ljudskih prava na slobodu izražavanja i pravo na privatnost za vrijeme epidemije Covid 19”, Akcija za ljudska prava sprovodi uz podršku Ambasade Velike Britanije. U okviru projekta, analiziramo postupanje državnih organa u slučajevima ograničenja slobode izražavanja i pružamo besplatne pravne savjete.