15/9/2016 IZVJEŠTAJ ”PRIJETNJE I NAPAD NA NOVINARKU VIJESTI OLIVERU LAKIĆ”

12/9/2016 INSPEKCIJA TOLERIŠE AGENCIJI ZA ZAŠTITU LIČNIH PODATAKA I SLOBODAN PRISTUP INFORMACIJAMA VIŠESTRUKO KRŠENJE ZAKONA
12/09/2016
19/9/2016 S velikom tugom smo primili vijest o gubitku naše drage koleginice KSENIJE BRKOVIĆ
19/09/2016

15/9/2016 IZVJEŠTAJ ”PRIJETNJE I NAPAD NA NOVINARKU VIJESTI OLIVERU LAKIĆ”

U susret novom izdanju izvještaja „Procesuiranje napada na novinare u Crnoj Gori“, NVO Akcija za ljudska prava (HRA) objavljuje poglavlje „Prijetnje i napad na novinarku Vijesti Oliveru Lakić“, koje je dostupno ovdje.

Prethodno, povodom obilježavanja 12 godina od nerasvijetljenog ubistva direktora i glavnog urednika dnevnog lista Dan, objavili smo i poglavlje “Nerasvijetljeno ubistvo Duška Jovanovića – pitanja bez odgovora”.

Cilj izvještaja je da podstakne temeljno preispitivanje dosadašnjih istraga ovih slučajeva, koje smatramo neophodnim.

U izvještaju o procesuiranju napada na novinare HRA će ponuditi javnosti sveobuhvatni pregled procesuiranja napada na novinare i zaključke o tome da li je država spremna i u kojoj mjeri da kazni odgovorne za te napade.

Nadamo se da ćemo ovim naporima pomoći učinkovit rad Vladine Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima u kojoj NVO imaju predstavnika, advokata Dalibora Tomovića, kao i skupštinskog Odbora za nadzor nad istragama slučajeva ugrožavanja bezbjednosti novinara i medijskih kuća  koga čine poslanici.