1/10/2013 Saopštenje povodom aktivnosti u okviru projekta “Djeco, pišite Ombudsmanu!”

20/09/2013 Saopštenje povodom predloga promjena tri zakona o pravosuđu (Zakona o Sudskom savjetu, Zakona o sudovima i Zakona o državnom tužilaštvu)
20/09/2013
04/10/2013 Saopštenje povodom usvojenih predloga amandmana na 4 zakona
04/10/2013

1/10/2013 Saopštenje povodom aktivnosti u okviru projekta “Djeco, pišite Ombudsmanu!”

1235023_616669581689119_1538054966_n

Kancelarija Zaštitnika za ljudska prava i slobode Crne Gore (Ombudsmana) i Akcija za ljudska prava u oktobru će i ove godine sprovesti intenzivnu kampanju u okviru projekta “Djeco, pišite Ombudsmanu!”, koji se sprovodi zahvaljujući podršci UNICEF-a i Švajcarske ambasade u Beogradu, a s ciljem da se djeca obavijeste o pravu da se obrate Ombudmanu u svakom slučaju za koje misle da predstavlja kršenje njihovih prava i da na to obraćanje dobiju odgovor.

Kampanja podrazumijeva postavljanje 21 bilborda u više gradova u Crnoj Gori uramljivanje postera kampanje u školama, održavanje radionica u školama od strane predstavnika kancelarije Ombudsmana, dijeljenje postera i flajera na mjestima na kojima djeca provode slobodne aktivnosti, s idejom da se djeca upoznaju sa svojim pravima i mehanizmom njihove zaštite. Osim toga, predstavnici Institucije Zaštitnika kroz set radionica o dječijim pravima upoznaće djecu osnovnoškolskog uzrasta sa pravima koja im pripadaju i sa nadležnostima i načinima obraćanja Ombudsmanu. Posebnu pažnju ćemo skrenuti djeci na pravo da dobiju odgovor kada se obrate državnom organu.

DPO

Akcija za ljudska prava je započela promociju ove kampanje na manifestaciji “Parking Day” u organizaciji NVO EXPEDITIO u Kotoru, gdje smo naišli na veliko interesovanje djece, ali i odraslih od kojih mnogi nisu znali za postojanje institucije Ombudsmana u Crnoj Gori i pravu da i djeca pišu Ombudsmanu i dobiju odgovor. 

 

           Nevenka Stanković                                                     Tea Gorjanc Prelević

Zamjenica Zaštitnika za ljudska prava                          izvršna direktorica Akcije za ljudska prava

                 i slobode                    

 

Saopštenje za javnost – Zaštitnik za ljudska prava i slobode i HRA

Plakat Djeco pišite Ombudsmanu