14/05/2011 Trening za monitore u okviru projekta „Monitoring poštovanja ljudskih prava u ustanovama zatvorenog tipa u Crnoj Gori”

11/05/2011 Najava za medije
11/05/2011
16/05/2011 Povodom dezinformacija koje je objavila Socijaldemokratska partija na temu predloga dekriminalizacije klevete i uvrede
16/05/2011

14/05/2011 Trening za monitore u okviru projekta „Monitoring poštovanja ljudskih prava u ustanovama zatvorenog tipa u Crnoj Gori”

Trening za monitore u okviru projekta „Monitoring poštovanja ljudskih prava u ustanovama zatvorenog tipa u Crnoj Gori” organizovan je od 12. do 14. maja u hotelu Best Western Premier u Podgorici. Odluka da se organizuje trening za monitore je donesena iz razloga što je kasnilo usvajanje Zakona o Ombudsmanu kao nacionalnom preventivnom mehanizmu za sprečavanje torture, na šta se više nije moglo čekati.

 Trodnevnoj radionici prisustvovali su monitori: 1. Tea Gorjanc Prelević, izvršna direktorka HRA, koordinatorka projekta; 2. Maja Raičević, menadžerka projekta, Sigurna ženska kuća, asistentkinja koordinatorke projekta; 3. Milan Šaranović, izvršni direktor Centra za antidiskriminaciju EKVISTA, asistent koordinatorke projekta; 4. Danilo Ajković, asistent koordinatorke, Centar za građansko obrazovanje; 5. Aleksandar Saša Zeković, istraživač kršenja ljudskih prava, Centar za građansko obrazovanje; 6. Dragana Otašević, socijalna radnica, Centar za građansko obrazovanje; 7. Daliborka Knežević, pravnica, Centar za antidiskriminaciju EKVISTA; 8. Velibor Bošković, pravni savjetnik, Centar za antidiskriminaciju EKVISTA; 9. Jovana Drašković, socijalna radnica, Sigurna ženska kuća; 10. Sandra Bulatović, pravni referent, Sigurna ženska kuća; 11. Mirjana Gajović, pravni referent, HRA; 12. Luka Stijepović, advokat, HRA; 13. Bojana Vujošević, pravni referent, HRA; 14. Nataša Gardašević, pravni savjetnik, HRA. Iako je projektom predviđeno samo deset monitora, koordinatorka projekta (1) i asistenti koordinatorke projekta (3) koji će biti odgovorni za profesionalno obavljanje monitoringa, takođe će biti obaviti trening i učestvovaće u monitoringu.

 

Saopštenje sa spiskom govornika je dostupno ovdje.

Agenda je dostupna ovdje.