POZDRAVLJAMO NAJAVU SOCIJALNE ZAŠTITE I OBEŠTEĆENJA SVIH CIVILNIH ŽRTAVA RATA

ZAJEDNIČKI PREDLOG NSD I DEMOKRATA DODATNO DISKRIMINIŠE CIVILNE ŽRTVE RATA
28/12/2023
SREĆNI PRAZNICI I NOVA 2024. GODINA
31/12/2023

POZDRAVLJAMO NAJAVU SOCIJALNE ZAŠTITE I OBEŠTEĆENJA SVIH CIVILNIH ŽRTAVA RATA

Foto: Mara Babović

Udruženje “Štrpci – Protiv zaborava”, Akcija za ljudska prava (HRA) i Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori pozdravljaju odluku predlagača Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti, Demokratske narodne partije i Nove srpske demokratije da povuku Predlog iz skupštinske procedure kako bi se, pored ostalog, propisalo rješenje koje prava na socijalnu zaštitu i obeštećenje daje svim civilnim žrtvama ratova devedesetih.

Naše organizacije su raspoložene da doprinesu ministarstvu rada i socijalnog staranja da dođe do takvog rješenja do 1. marta 2023, koji su poslanici postavili kao rok. Smatramo da su rješenja koje je predložila Bošnjačka stranka za to pravi put.

U novu godinu ulazimo s nadom u crnogorsko demokratsko društvo i državu koja bi uskoro mogla postati dostojna članica Evropske unije.

Još jednom hvala svima koji su podržali naš protest bilo ličnim prisustvom, bilo podrškom porukama i sl. Solidarnost je živa u Crnoj Gori, i s tim ohrabrenjem završavamo ovu godinu!