IZBOR PREDSJEDNIKA ADVOKATSKE KOMORE CRNE GORE

KADA SE NASILJE NE SUZBIJA, ONO ESKALIRA: ponovni napad na Petra Markovića
15/06/2023
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv govora mržnje
18/06/2023

IZBOR PREDSJEDNIKA ADVOKATSKE KOMORE CRNE GORE

Povodom sjutrašnjeg glasanja za izbor predsjednika Advokatske komore Crne Gore, izvršna direktorica Akcije za ljudska prava, Tea Gorjanc Prelević, danas je u ime naše organizacije svim advokaticama i advokatima s kojima smo sarađivali uputila preporuku za advokata Veselina Radulovića, koji je jedan od kandidata za tu funkciju.

U nastavku objavljujemo njeno pismo:

Poštovani,

sjutra u 10h u KIC-u Budo Tomović je glasanje za izbor novog predsjednika Advokatske komore Crne Gore, a jedan od kandidata je advokat Veselin Radulović, dugogodišnji saradnik Akcije za ljudska prava.

Naše iskustvo u radu s njim je isključivo pozitivno i želim da Vas o tome obavijestim.

Mislim da se radi o čovjeku koji je svojim javnim angažmanom, stručnim analizama i pružanjem i besplatnih pravnih savjeta dokazao spremnost da posvećeno radi u interesu vladavine prava i jačanja demokratskog društva.

Nije nam poznato da ima bilo kakvog pokrovitelja, a posebno ne u vidu vlasti ili političkih partija, koje je sve redom kritikovao kada su djelovali protivno pravu ili demokratskim principima.

Vjerujem da bi kao predsjednik Advokatske komore bio jednako nezavisan i nepristrasan, i izuzetno se zalagao za unapređenje pravnog sistema i dignitet advokatske profesije.

Mislim da je srećna okolnost da je takva osoba kandidat za tu funkciju.

Analize Akcije za ljudska prava, čiji je autor advokat Radulović, možete pročitati na ovim linkovima:

On trenutno sa nama radi na analizi krivičnog gonjenja i presuda za krivično djelo Nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti u vezi mjera za sprječavanje širenja epidemije virusa COVID-19.

Autor je i brojnih drugih analiza u saradnji sa drugim NVO na temu organizovanog kriminala i korupcije i ljudskih prava.

Hvala na pažnji i srdačan pozdrav,

Tea Gorjanc Prelević

izvršna direktorica