PONOVO ODLOŽEN POČETAK SUĐENJA ZA KRIVIČNO DJELO IZNUĐIVANJE ISKAZA OD OŠTEĆENOG MARKA BOLJEVIĆA U ISTRAZI “BOMBAŠKIH NAPADA”

SPOMEN PLOČA NA MJESTU LOGORA JNA U MORINJU VAŽNA ZA SUOČAVANJE SA PROŠLOŠĆU I POMIRENJE U REGIONU
10/10/2022
OBAVIJESTITI JAVNOST O PRAVNOM OSNOVU ZA POSTAVLJANJE SPOMEN-OBILJEŽJA U MORINJU
13/10/2022

PONOVO ODLOŽEN POČETAK SUĐENJA ZA KRIVIČNO DJELO IZNUĐIVANJE ISKAZA OD OŠTEĆENOG MARKA BOLJEVIĆA U ISTRAZI “BOMBAŠKIH NAPADA”

Photo: Filip Roganović

Početak suđenja za krivično djelo iznuđivanje iskaza od oštećenog Marka Boljevića u istrazi „bombaških napada“, koje je danas trebalo da se održi u Osnovnom sudu u Podgorici odloženo je po drugi put za 28. novembar ove godine. Tada se očekuje iznošenje odbrana okrivljenih. Suđenje je prvi put odloženo jer jednom od okrivljenih policijskih službenika, Nemanji Vujoševiću, nije uredno uručen poziv, dok se danas dvojica okrivljenih, Dalibor Ljekočević i Bojan Vujačić nijesu pojavili uslijed bolesti. Ljekočević je o tome uredno obavijestio Sud, dok je dostavljanje medicinskog izvještaja u slučaju Vujačića izostalo.

Podsjećamo, u ovom predmetu je poslije dvije godine od brutalnog zlostavljanja u CB Podgorica, 16. maja potvrđena optužnica koju je državna tužiteljka Romina Vlahović podnijela protiv pet inspektora kriminalističke policije CB Podgorica, Danila Grbovića, Dalibora Ljekočevića, Bojana Vujačića, Ivana Peruničića i Nemanje Vujoševića zbog iznuđivanja iskaza praćenog teškim nasiljem na štetu Marka Boljevića. Više informacija o ovom slučaju može se pronaći na sajtu Akcije za ljudska prava u okviru saopštenja i u izvještaju “Djelotvornost istraga zlostavljanja u Crnoj Gori 2020-2021”.

Akcija za ljudska prava će pratiti čitav tok krivičnog postupka.

Predmet pred Osnovnim sudom vodi sutkinja Larisa Stamatović Mijušković.