ODLOŽITI POČETAK JAVNIH RASPRAVA O IZMJENAMA ZAKONIKA O KRIVIČNOM POSTUPKU I KRIVIČNOM ZAKONIKU ZA SEPTEMBAR

Premijer Abazović nastavlja da negira koncept građanskog društva
28/07/2022
OBAVJEŠTENJE – Godišnji odmor
01/08/2022

ODLOŽITI POČETAK JAVNIH RASPRAVA O IZMJENAMA ZAKONIKA O KRIVIČNOM POSTUPKU I KRIVIČNOM ZAKONIKU ZA SEPTEMBAR

Akcija za ljudska prava je danas uputila apel ministru pravde, Marku Kovaču, da odloži početak javnih rasprava o Nacrtima Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Crne Gora i Zakonika o krivičnom postupku za septembar.

Ministarstvo pravde je ove nedjelje raspisalo dva poziva za otvaranje javnih rasprava o Nacrtima zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika i Zakonika o krivičnom postupku koje će trajati tokom avgusta odnosno za vrijeme godišnjih odmora, čime se neće postići željeni efekat rasprave, koja treba da doprinese razmatranju i poboljšanju Nacrta oba zakona uz uključenost svih zainteresovanih strana. Napominjemo da je već u toku i rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama.

HRA je apelovala na ministarstvo pravde da odloži početak ovih javnih rasprava iz istog razloga iz kojeg je predsjednik Vlade na jučerašnjoj sjednici donio odluku o odlaganju javne rasprave o Nacrtu zakona o Vladi, u cilju obezbjeđenja najboljeg kvaliteta ovih propisa.