Najava okruglog stola: Izbor i napredovanje sudija i tužilaca u Crnoj Gori

Ministarstvo finansija da organizuje javnu raspravu o Zakonu o javnim nabavkama
28/06/2019
PR Centar: Pojačati garancije nezavisnosti Sudskog i Tužilačkog savjeta
01/07/2019

Najava okruglog stola: Izbor i napredovanje sudija i tužilaca u Crnoj Gori

U ponedeljak, 1. jula 2019. godine sa početkom u 11h u PR Centru (Bulevar Josipa Broza 23A), Akcija za ljudska prava (HRA) organizuje okrugli sto pod nazivom „Izbor i napredovanje sudija i tužilaca u Crnoj Gori“, prema agendi u prilogu.

Na skupu će biti predstavljeni zaključci i preporuke iz izvještaja ”Izbor i napredovanje sudija i tužilaca u Crnoj Gori od 1.1.2016. do 1.6.2019. godine”, tj. od početka primjene novog sistema izbora i napredovanja sudija i tužilaca. Navedene zaključke i preporuke dostavićemo Vam sjutra.

Prema agendi, na skupu će govoriti:

  • Bojan Božović, projekt koordinator u Centru za monitoring i istraživanje (CeMI);
  • Tea Gorjanc Prelević, HRA izvršna direktorica;
  • Vesna Simović Zvicer, članica Sudskog savjeta;
  • Ana Perović Vojinović, članica Sudskog savjeta;
  • Tatjana Savković, sekretarka Sekretarijata Tužilačkog savjeta.

Okrugli sto se organizuje u okviru projekta „Analiza izbora sudija i tužilaca u Crnoj Gori” koji HRA sprovodi u okviru većeg projekta pod nazivom „Reforma pravosuđa: Unaprjeđenje kapaciteta organizacija civilnog društva u doprinosu očuvanju integriteta pravosuđa”, kojeg finansira Evropska unija, a realizuje Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) u partnerstvu sa NVO Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) i NVO Mreža za afirmaciju evropskih integracionih procesa (MAEIP).

Pozivamo vas da prisustvujete raspravi i o njoj obavijestite širu javnost. Unaprijed se zahvaljujemo na prisustvu i interesovanju za temu izbora i napredovanja sudija i tužilaca u Crnoj Gori.