3/10/2015 Povodom odluke Savjeta RTCG da usvoji predstavku direktorice HRA

1/10/2015 – HRA POZDRAVLJA ODLUKU DRŽAVE I GRADA DA SE IZGRADI PRIHVATILIŠTE ZA BESKUĆNIKE U PODGORICI I APELUJE DA SE BESKUĆNICI ZBRINU I U MEĐUVREMENU
01/10/2015
9/10/2015 – PODSJEĆANJE NA PRAVA MENTALNO OBOLJELIH OSOBA POVODOM SVJETSKOG DANA MENTALNOG ZDRAVLJA
09/10/2015

3/10/2015 Povodom odluke Savjeta RTCG da usvoji predstavku direktorice HRA

Povodom odluke Savjeta RTCG da usvoji moju predstavku i konstatuje da je prilog emitovan u Dnevniku Televizije CG 31.8.2015. – ”komentar uredništva” – protivan Profesionalnim principima i standardima RTCG, želim da kažem da odluka Savjeta RTCG za mene jeste donekle satisfakcija, a i pokazuje da Savjet RTCG efikasno djeluje kao samoregulatorno tijelo RTCG. Međutim, razočarana sam činjenicom da uredništvo informativnog programa televizije Crne Gore nije uspjelo da sagleda grešku i izvini se i meni i kolegama i koleginicama iz NVO sektora i predstavnicima međunarodnih organizacija koje je oštetilo neprofesionalnim komentarom. Takvu ostrašćenu uređivačku politiku je neophodno mijenjati, jer javni servis građanima i građankama koji ga finansiraju duguje objektivnost više nego privatni mediji. Nadam se da će do neophodnih promjena dovesti disciplinski postupak koji će generalni direktor pokrenuti po nalogu Savjeta.

Jedino zbog čega žalim je činjenica da sam u predstavci, koja je i objavljena na sajtu HRA, pogrešno navela da sam primila poziv novinarke Svetlane Ćorić, a ispostavilo se da sam razgovarala sa novinarkom Rašović, na što je uredništvo RTCG posebno skrenulo pažnju. Izvinula sam se gospođi Ćorić zbog toga i ličnom porukom, a to činim i na ovaj način.

Hvala na pažnji,

Tea Gorjanc Prelević,
Izvršna direktorica HRA

***

Izvještaj Komisije za predstavke i prigovore slušalaca i gledalaca sa sjednice održane 14. septembra 2015. možete preuzeti ovdje.

Preporuka Komisije je dostupna ovdje.