Načelnik komunalne policije Nikšić okrivljen za neovlašćeno korišćenje ličnih podataka ekološke aktivistkinje

Odgovor na reagovanje Vrhovnog suda Crne Gore: NISMO REKLI DA SU ISTE SUTKINJE KOJE SU GLASALE ZA VESNU MEDENICU SADA BOJKOTOVALE KANDIDATE ZA PREDSJEDNIKA VRHOVNOG SUDA.  BOJKOT JE BIO ZAKONIT, ALI NEPRIMJEREN INSTITUCIJI I VREMENU U KOME SE DRŽAVA NALAZI
26/03/2024
STATUS CIVILNIH ŽRTAVA RATA – Ministarstvo rada i socijalnog staranja kasni s izradom predloga Zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti
27/03/2024

Načelnik komunalne policije Nikšić okrivljen za neovlašćeno korišćenje ličnih podataka ekološke aktivistkinje

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću podnijelo je optužni predlog protiv načelnika komunalne policije Nikšić, Veselina Čurovića, da je izvršio krivično djelo neovlašćeno prikupljanje i korišćenje ličnih podataka iz člana 176 st. 4 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore na štetu Ivane Čogurić, aktivistkinje prvog ženskog ekološkog pokreta u Crnoj Gori “Ecopatriotizam”.

Ivana Čogurić je podnijela krivičnu prijavu zbog toga što je komunalna policija njen broj telefona neovlašćeno dostavila osobi koju je prijavila za nezakonito odlaganje otpada u korito rijeke Gračanice.

Početak suđenja je zakazan za 16. maj pred Osnovnim sudom u Nikšiću.

Akcija za ljudska prava (Human Rights Action – HRA) je obezbjedila Ivani Čogorić besplatnu pravnu pomoć zahvaljujući finansijskoj podršci Fondacije Sigrid Rausing Trust.