14/8/2016 HOTELU RAMADA: UČINITE PRAVU STVAR I PODRŽITE PATRICIU POBRIĆ

9/8/2016 STATUS ZVIŽDAČA I ODLUKE DIREKTORA AGENCIJE ZA SPRJEČAVANJE KORUPCIJE
09/08/2016
22/8/2016 HRA POZIVA NA NEOPHODNE PROMJENE MEDIJSKOG ZAKONODAVSTVA UZ UKLJUČIVANJE SAVJETA EVROPE, EU I OEBS-A
22/08/2016

14/8/2016 HOTELU RAMADA: UČINITE PRAVU STVAR I PODRŽITE PATRICIU POBRIĆ

Akcija za ljudska prava je pod motom “Učinite pravu stvar / Do the right thing” uputila pismo direktoru i vlasniku hotela Ramada u Podgorici, Crna Gora, koji su odlučili da ne produže ugovor direktorki prodaje i marketinga u hotelu, Patricii Pobrić, kada je objavila dokumente koji su u vezi plaćanja usluge hotelu ukazali na zloupotrebu javnih fondova. Iako je njen čin u međuvremenu doveo do pokretanja krivičnog postupka protiv jedne osobe zaposlene u Vladi, hotel Ramada nije produžila ugovor Patricii, iako je ona u kontinuitetu pružala izvanredne radne rezultate.

HRA smatra da hotel Ramada nije postupila pravično prema Patricii, kao ni prema javnom interesu u Crnoj Gori i svim drugim zaposlenim osobama koje bi morale biti ohrabrene da uvijek pruže podršku vladavini prava i prijavljuju zloupotrebe u javnom interesu. Ovakvo postupanje nije u skladu sa pravilima o primjeni ljudskih prava hotelske grupe “Wyndham Worldwide” čiji je član i Ramada Hotels.

U petak 12.8.2016. smo uputili pismo direktoru i vlasniku hotela Ramada na e-mail adrese tanju.ozalpay@ramadapodgorica.me, omer.dogru@gintash.com.tr i whgcomm@wyn.com, koje je na engleskom i crnogorskom jeziku dostupno ovdje.

Nadamo se da nećemo ostati jedini koji će ovakvo pismo uputiti Ramadi i apelovati na njih da učine pravu stvar i podrže svoju zaposlenu koja je zaštitila javni interes Crne Gore na štetu sopstvenog zaposlenja. Pismo HRA je dostupno za kopiranje i prilagođavanje u istom cilju.

Patricia Pobrić je samohrana majka dvije djevojčice.