24/3/2016 REGIONALNI OKRUGLI STO U PODGORICI 25-26. MARTA: SUZBIJANJE NEKAŽNJIVOSTI ZA RATNE ZLOČINE

15/3/2016 – MREŽA EVALUATORA CRNE GORE ISTAKLA RAD AKCIJE ZA LJUDSKA PRAVA I UNICEF-A KAO PRIMJER NAJBOLJE PRAKSE U OBLASTI MONITORINGA I EVALUACIJE U CRNOJ GORI
15/03/2016
26/3/2016 Drugi dan regionalnog okruglog stila Suzbijanje nekažnjivosti za ratne zločine
26/03/2016

24/3/2016 REGIONALNI OKRUGLI STO U PODGORICI 25-26. MARTA: SUZBIJANJE NEKAŽNJIVOSTI ZA RATNE ZLOČINE

NVO Akcija za ljudska prava i Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore organizuju Regionalni okrugli sto pod nazivom Suzbijanje nekažnjivosti za ratne zločine u petak i subotu 25. i 26. marta 2016. godine u hotelu Ramada u Podgorici.

Skup će okupiti oko trideset učesnika – predstavnike državnih tužilaštava, sudstva, advokature i udruženja građana koja prate suđenja za ratne zločine iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Na otvaranju skupa u petak u 14h govoriće Nj.E. Margaret Uyehara, Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori, Ivica Stanković, Vrhovni državni tužilac Stanka Vučinić, sudija Vrhovnog suda Crne Gore i zamjenica predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore i Tea Gorjanc-Prelević, izvršna direktorica NVO Akcija za ljudska prava (HRA).

Uvodničari panela su predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso, savjetnik Ambasade SAD u Podgorici i nekadašnji međunarodni tužilac za ratne zločine u BiH Erik Larson, sudija Vrhovnog suda Republike Hrvatske Marin Mrčela (predsjedavajući GRECO), sudija Apelacionog suda u Beogradu Siniša Važić, Zamjenica Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Jasmina Dolmagić, Zamjenica Glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić, zamjenik Tužioca za ratne zločine Republike Srbije Bruno Vekarić, Lidija Vukčević i Nataša Bošković iz Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore.

Skup se održava u okviru projekta ”Suzbijanje nekažnjivosti za ratne zločine i praćenje procesa reparacija u Crnoj Gori”, koji Akcija za ljudska prava sprovodi uz podršku Ambasade SAD u Crnoj Gori.

Tim Akcije za ljudska prava