17/11/2015 – POVODOM NEOVLAŠĆENOG OBJAVLJIVANJA PRIVATNE PREPISKE TEE GORJANC-PRELEVIĆ I SONJE DIEZ

16/11/2015 – POVODOM VRIJEĐANJA I OMETANJA RADA NOVINARKE RTCG-a IVANE ŠEBEK
16/11/2015
18/11/2015 – SKUPŠTINSKI ODBOR ZA POLITIČKI SISTEM, PRAVOSUĐE I UPRAVU SJUTRA ODLUČUJE HOĆE LI ZAKAZATI RASPRAVU O POTREBI ZA PROMJENOM ZAKONA O MEDIJIMA NA PREDLOG HRA
18/11/2015

17/11/2015 – POVODOM NEOVLAŠĆENOG OBJAVLJIVANJA PRIVATNE PREPISKE TEE GORJANC-PRELEVIĆ I SONJE DIEZ

Pogledajte odgovor koji je izvršna direktorica Akcije za ljudska prava, Tea Gorjanc-Prelević dostavila ”Dnevnim novinama” povodom teksta koji su te novine danas objavile na naslovnoj i dvije naredne, prikazujući, sasvim neosnovano, neovlašćeno objavljenu privatnu prepisku Gorjanc-Prelević sa službenicom Evropske komisije, Sonjom Diez, kao ”međunarodni skandal”.

Čitaocima ostavljamo da procijene zašto je to bilo potrebno i koja se to važna vijest danas imala zamijeniti ovim najnovijim providnim pokušajem diskreditacije i HRA i Evropske komisije.

Osporena prepiska Gorjanc-Prelević i Diez je u originalu (na engleskom) dostupna ovdje. Prevod prepiske je dostupan ovdje.

Obavještavamo da je i polemika koju je Gorjanc-Prelević prije nedjelju dana vodila sa glavnim urednikom Pobjede takođe objavljena na internet stranici HRA na linku: /?p=9724.

Tim Akcije za ljudska prava