14/9/2015 – Kraj projekta “Podrška razumijevanju novinarske etike i slobode izražavanja”

9/9/2015 – POVODOM REAKCIJA NA KOLUMNU ”PRAVILA BORDELA”
09/09/2015
21/9/2015 – TUŽILAŠTVO DA OBJAVI OPTUŽNI PREDLOG PROTIV DIREKTORA I GLAVNOG UREDNIKA TV „PINK M“
21/09/2015

14/9/2015 – Kraj projekta “Podrška razumijevanju novinarske etike i slobode izražavanja”

Akcija za ljudska prava je 31. avgusta završila sprovođenje projekta “Podrška razumijevanju novinarske etike i slobode izražavanja”, koji je omogućila Ambasada SAD u Podgorici.

U posljednjih deset mjeseci odgovorili smo na 44 pitanja iz oblasti novinarske etike i slobode izražavanja, izradili 16 mjesečnih biltena o sudskoj praksi Evropskog suda za ljudska prava u oblasti slobode izražavanja na engleskom i crnogorskom jeziku, a objavićemo još 3 ovakva biltena. Objavili smo i dva specijalna izdanja: prvi nakon tragičnog napada na redakciju francuskog nedjeljnika Charle Hebdo, „Kad satira izazove mržnju“, autora Peter-a Noorlander-a, i drugi na temu „Kome služe novinari?”, autorke Marijane Buljan, koja je i odgovarala na pitanja iz oblasti novinarske etike postavljena na našem sajtu.

Pitanja i odgovori, koje smo vam dostavljali i u formi nedjeljnih sažetaka, ostaće dostupni na stranici HRA pod banerom ”Sloboda izražavanja”: https://www.hraction.org/?cat=18.

Bilteni ostaju dostupni na stranici pod banerom ”HRA Bilteni”: /?page_id=7534. (Uskoro ćemo sve presude prikazane u mjesečnim pregledima prakse suda u Strazburu rasporediti u okviru tematskih biltena radi lakše upotrebe).

Nadamo se da će znanje prikupljeno i objavljeno na sajtu HRA u ovom projektu nastaviti da bude od koristi svim zainteresovanim da doprinesu unaprijeđenju poštovanja novinarske etike i slobode izražavanja u Crnoj Gori. Za nastavak ovih aktivnosti nismo obezbijedili sredstva.

Tim Akcije za ljudska prava